Η δύναμη της πίστης

4/10/2017Πιστεύτε στα θαύματα; Στη τύχη, τη μοίρα, το πεπρωμένο; Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα κι αν μη τι άλλο αυτές οι μέρες κρύβουν λίγη “μαγεία” μέσα τους! Μας υπενθυμίζουν πως όλα μπορούν να συμβούν..! Τι ωραίο να ζεις με αυτό το σκεπτικό.. ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν και να έχεις ανοιχτό το μυαλό σου στις πιθανότητες. Γιατί τότε είναι που σου παρουσιάζονται περισσότερες ευκαιρίες ή ίσως απλά έχεις ανοιχτά τα μάτια σου για να τις δεις, επειδή είσαι πιο δεκτικός.

Όπως και να 'χει γιατί έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε στο “θεϊκό” (στη μαγεία, σε μια ανώτερη δύναμη, όπως θέλετε πείτε το..), γιατί έχουμε περιορίσει την αντίληψη μας στα πράγματα που θεωρούμε πως είναι δυνατόν να συμβούν; Απ' τη στιγμή που η ίδια η θρησκεία μας μας υπενθυμίζει ότι θαύματα συμβαίνουν! Απ' τη στιγμή που οι διδαχές της λένε “ζήτα και θα σου δοθεί”, “προσευχήσου για να γίνει”. Γιατί έχουμε αποστασιοποιηθεί απ' αυτό αλλά κάθε φορά που συμβαίνει κάτι στη ζωή μας ανώτερο από εμάς, πράγματα που δε μπορούμε να ελέγξουμε, λέμε “θεέ μου βοήθα”;

Το καταλαβαίνω πως άλλοι μπορεί να πιστεύουν και άλλοι όχι. Βέβαια εγώ αναφέρομαι στην πίστη γενικότερα... σε κάτι! Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην πιστεύεις σε τίποτα. Δε μπορεί απλά όλα να δημιουργήθηκαν απ' το πουθενά και να μην έχουν κανένα σκοπό ύπαρξης και να υπάρχουν απλά για να υπάρχουν. Αλλά ας μη ξεφεύγω απ' το θέμα.. το οποίο είναι; Η πίστη! Με αφορμή λοιπόν τις μέρες της Μ. Εβδομάδας που διανύουμε ας υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας πόσο μαγικός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε! Πως θαύματα συμβαίνουν καθημερινά! Θαύμα αποτελεί ακόμη και το γεγονός ότι ζούμε.. Όλα είναι κατά κάποιο τρόπο μαγικά και μερικές φορές δεν χρειάζεται εξήγηση σε τέτοιου είδους θέματα, παρά μόνο η αποδοχή της πιθανότητας, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο κάτι να γίνει απλά και μόνο επειδή το πιστεύεις!

Ακούμε συνέχεια ιστορίες γύρω μας για ανθρώπους να θεραπεύονται από ανίατες ασθένειες, για ανθρώπους να πετυχαίνουν το ακατόρθωτο, νέες ανακαλύψεις της επιστήμης που καταρρίπτουν όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα κλπ... οπότε ας μη χάνουμε την πίστη μας καθώς “θαύματα” μπορούν να συμβούν! Τα πάντα μπορούν να συμβούν και τα πάντα μπορούμε να καταφέρουμε αρκεί να πιστεύουμε με όλο μας το είναι σε αυτά! Γιατί αν πιστεύεις με όλη σου τη δύναμη σε κάτι τελικά το δημιουργείς. Η πίστη ή η ακλόνητη εμπιστοσύνη αν θέλετε είναι ένας αόρατος συμπαντικός νόμος που μας διέπει και είτε το πιστεύουμε είτε όχι βρίσκεται πάντα εκεί να μας υπηρετεί! 


Εσείς τι γνώμη έχετε;

Follow me

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts