Τι να προσέξεις αν βάφεις μόνη σου τα μαλλιά σου στο σπίτι



Τα μαλλιά είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει αρκετά τις γυναίκες καθώς, αν όχι όλες, οι περισσότερες ασχολούνται ιδιαίτερα με την περιποίηση τους. Είναι το σήμα κατατεθέν των γυναικών, αυτό το κομμάτι που και αμακιγιάριστη να είσαι δίνει αυτό το κάτι παραπάνω στην εμφάνιση σου, αν είναι προσεγμένο. Όλες ξεσπάμε σ' αυτά ανάλογα με τις ψυχολογικές φάσεις που περνάμε και κοιτάμε τι μπορούμε να αλλάξουμε για να ανανεωθούμε εμφανισιακά, στοχεύοντας όμως και στην αλλαγή της διάθεσης μας. Έτσι λοιπόν τα κόβουμε, τα βάφουμε, κάνουμε ανταύγειες και άλλες τεχνικές εργασίες προκειμένου να νιώσουμε όμορφες! Στη βαφή εγώ θα επικεντρωθώ σήμερα και πάνω σ' αυτό το κομμάτι θα ήθελα να δώσω συμβουλές σύμφωνα με τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου στον χώρο!

Αν λοιπόν είσαι και εσύ ανάμεσα στις γυναίκες που επιλέγουν να βάφουν μόνες τους τα μαλλιά τους στο σπίτι αυτό το άρθρο είναι για σένα! Θα σου αποκαλύψω όλα όσα χρειάζεται να μάθεις και να προσέξεις πριν αποφασίσεις να βάψεις τα μαλλιά σου. Όπως επίσης και τι μπορείς να διορθώσεις στον τρόπο σου πετυχαίνοντας ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα!

Αρχικά για να βάψεις τα μαλλιά σου όπως είναι φυσικό θα χρειαστείς βαφή και την σωστή δοσολογία οξυζενέ σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρίας που θα επιλέξεις! Σιγουρέψου επίσης ότι έχεις ένα πλαστικό ή γυάλινο μπολάκι για την ανάμειξη των υλικών (όχι μεταλλικό γιατί οξειδώνεται), ένα πινέλο και γάντια. Αν είναι η πρώτη φορά που βάφεις τα μαλλιά σου ή η πρώτη φορά που δοκιμάζεις μια μάρκα βαφής καλό θα ήταν πριν προβείς στην εφαρμογή να κάνεις ένα τεστ ευαισθησίας.

Για το τεστ ευαισθησίας τοποθέτησε μία μικρή ποσότητα βαφής στο εσωτερικό του αγκώνα σου ή στο πίσω μέρος του αυτιού σου. Εφόσον στο πέρας 48 ωρών δεν έχει εμφανιστεί πρόβλημα, μπορείς να προχωρήσεις κανονικά στο πέρασμα της βαφής σου.

Έχεις επιλέξει όμως τη σωστή βαφή και μπορεί να βγει το αποτέλεσμα που θες με την βαφή που επέλεξες; Αυτό είναι μία μεγάλη κουβέντα και χρειάζεται μεγάλη ανάλυση και εκπαίδευση για να το μάθεις. Αλλά θα μοιραστώ μαζί σου κάποιους βασικούς κανόνες που θα σε βοηθήσουν κάθε φορά που σκέφτεσαι να κάνεις μία αλλαγή...

Γενικά πρέπει να θυμάσαι ότι η βαφή δεν ανοίγει τη βαφή. Δηλαδή έτσι και έχεις βαμμένα μαλλιά και θες να τα ανοίξεις, όσο ανοιχτή βαφή και να πάρεις το αποτέλεσμα που ζητάς δε θα βγει! Αν έχεις φυσικά μαλλιά και θες να τα ανοίξεις μεγάλο ρόλο παίζει ο βαθμός του οξυζενέ. Έτσι μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 20, 30, 40 βαθμούς αναλόγως αν θες να τα ανοίξεις 2,3,4 τόνους αντίστοιχα. Και κάτι τελευταίο για όσες έχουν μεγάλο ποσοστό λευκών μαλλιών μέσα στη βαφή πρέπει να προστίθεται απαραίτητα και βάση! Αυτό σημαίνει πως αν π.χ χρησιμοποιείς μια βαφή απόχρωσης 6,32 για να έχεις απόλυτη κάλυψη των λευκών και να μη σου κάνει διαφάνεια πρέπει να προσθέσεις στο μείγμα σου το 1/4 της απόχρωσης 6. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες αποχρώσεις αντίστοιχα.

Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο το σημερινό άρθρο. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να με ρωτήσετε στα σχόλια από κάτω. 


 Δείτε επίσης: 


Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes