Συνταγή για vegan γύρο



Τι κάνεις αν θες να φας σουβλάκι αλλά έχεις γίνει vegan; Και μεταξύ μας άνθρωποι είμαστε μπορεί η απόφαση του να γίνεις vegan να σημαίνει ότι υιοθετείς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά που και που θες και να ξεφύγεις! Να την κάνεις την ατασθαλία σου αλλά χωρίς τύψεις! Ωραία τα υγιεινά αλλά στην απόλαυση παίζει ρόλο και η όψη! Υπάρχουν παραλλαγές με μανιτάρια για vegan σουβλάκι, αλλά όπως και να το κάνεις στην όψη τουλάχιστον γύρο δε θυμίζουν! Τέλος πάντων για να μη μακρηγορώ, σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή για να φτιάξετε τον δικό σας χορτοφαγικό γύρο με σόγια!

Θα χρειαστείτε:

  • κεμπάπ σόγιας
  • μείγμα μπαχαρικών για κρέας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • σκόρδο

Εκτέλεση:
Βράζουμε το κεμπάπ σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες. Εγώ χρησιμοποιώ Fytro στην οποία βράζουμε 3 μέρη νερού και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 μέρος σόγιας. Αφού πάρει βράση κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά. Έπειτα ξεπλένουμε τη σόγια, την σουρώνουμε και τη στίβουμε με τα χέρια μας, να φύγει όσο δυνατόν περισσότερο νερό γίνεται! Ψιλοκόβουμε τα κομμάτια κεμπάπ για να θυμίζει γύρο, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. (Προαιρετικά ραντίζουμε με λίγο λάδι) Ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Και ο γύρος μας είναι έτοιμος!

Μπορούμε να τον καταναλώσουμε έτσι συνοδεύοντας τον με πατάτες ή να τον βάλουμε γέμιση σε σουβλάκια.

Καλή σας όρεξη! 



Αν σας άρεσε κάντε share και ακολουθήστε με στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! 


Follow me



SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes