Yoga και ιδιότητες



Η Yoga είναι μια εναλλακτική πρακτική γυμναστικής και άσκησης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαιρέτως! Προέρχεται από τη λέξη yug που σημαίνει ένωση, αφού δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθάει την ένωση του σώματος και του μυαλού. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερα όργανα όπως είναι φυσικό, αφού βασίζεται σε διάφορες πόζες/στάσεις που παίρνεις με το σώμα σου σε συνδυασμό με το σωστό έλεγχο της αναπνοής.

Είναι μια ινδική πρακτική που υπάρχει εδώ και πάνω από 5000 χρόνια. Πλέον είναι διαδεδομένη παγκοσμίως και έχει απαλλαγεί απ' τον θρησκευτικό χαρακτήρα που συνήθιζε να έχει. Θεωρείται πια μια από τις καλύτερες ολιστικές μεθόδους σωματικής και ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα από όσους έλκονται από εναλλακτικούς τρόπους ζωής και θεραπείας.

Οφέλη και ιδιότητες

Βοηθάει στην σμίλευση του σώματος και στην ανάδειξη των μυών
Μειώνει το σωματικό βάρος
Συμβάλει στην ευλυγισία του σώματος
Βοηθάει στην σωστή στάση του σώματος
Ενδυναμώνει το μυικό σύστημα
Βοηθάει στον έλεγχο της αναπνοής
Βοηθάει στην ανάταση και την ψυχική υγεία γεμίζοντας τον οργανισμό με ενέργεια
Καταπολεμά το άγχος και το στρες
Βοηθά στην καταπολέμηση ψυχικών νοσημάτων όπως κατάθλιψη, αϋπνία κ.α
Έχει αποτοξινωτική δράση για τους μυς και τα εσωτερικά όργανα
Βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος
Βοηθά στην ρύθμιση και τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και στη σωστή κατανομή του οξυγόνου


Ποιος μπορεί να κάνει;
Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σε όποιον θέλει να ξεκινήσει καθώς υπάρχουν ειδικά προγράμματα για το επίπεδο του καθενός είτε είναι αρχάριος είτε προχωρημένος. Υπάρχουν ειδικά τμήματα για παιδιά, ηλικιωμένους, ακόμα και εγκύους.

Τι εξοπλισμός απαιτείται;
Ένα μαλακό στρώμα yoga είναι ότι θα χρειαστείς, καθώς και άνετα ρούχα για να μπορείς να κινείσαι ελεύθερα.

Υπάρχουν πολλά είδη yoga για να διαλέξεις, που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες. Μερικά απ' αυτά είναι η power yoga που είναι η πιο δημοφιλής, η aerial yoga όπου πραγματοποιείται στον αέρα με την βοήθεια ειδικών ιμάντων και σχοινιών και η kundalini yoga που βοηθάει στην ανάπτυξη της πνευματικότητας, στη ψυχική ισορροπία και στην εξισορρόπηση της ενέργειας.



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes