Dry Brushing | Γιατί πρέπει να βουρτσίζεις το σώμα σου καθημερινά

BATH MASSAGER BRUSH

Το dry brushing ή αλλιώς στεγνό βούρτσισμα, είναι μια πρακτική ομορφιάς που αξίζει να προσθέσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης καθώς ταυτόχρονα έχει και πολλά οφέλη για την υγεία.


Τι είναι;
Το dry brushing είναι μια μέθοδος απολέπισης του σώματος όπου γίνεται με τη χρήση μιας τρίχινης βούρτσας για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων απ' το δέρμα.

Πως γίνεται;
Σε στεγνό δέρμα, με μια τρίχινη βούρτσα κάνουμε μασάζ σε όλο το σώμα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από τα πόδια και ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς την καρδιά. Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται μαλακά, με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν θα έχουμε τελειώσει να μην έχει κοκκινίσει το δέρμα.

Που βοηθάει;
Μειώνει την κυτταρίτιδα
Βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος
Καθαρίζει και βοηθά το λεμφικό σύστημα
Βοηθά στη δημιουργία νέων κυττάρων
Συσφίγγει το δέρμα
Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού
Αυξάνει τον μεταβολισμό
Απολεπίζει και ανοίγει τους πόρους
Βοηθά στην αφαίρεση των εσωτερικών τριχών


Είναι καλύτερα να το κάνουμε 1-3 φορές την εβδομάδα ανάλογα αν έχουμε ευαίσθητο δέρμα. Πριν το μπάνιο βουρτσίζουμε το δέρμα μας για μερικά λεπτά και στη συνέχεια κάνουμε ντουζ με κάποιο ήπιο αφρόλουτρο κατά προτίμηση, αφού θα έχουν ανοίξει οι πόροι του δέρματος. Όταν τελειώσουμε σημαντικό ρόλο παίζει η ενυδάτωση με κάποιο έλαιο, όπως το έλαιο καρύδας, για να ενυδατώσουμε το δέρμα μας.

Μετά το στεγνό βούρτσισμα το δέρμα μένει λείο και απαλό και με συχνή πρακτική θα υπάρχουν άμεσα σημάδια βελτίωσης στην όψη της επιδερμίδας μας.

Έγινε γνωστή πριν 2 χρόνια περίπου αυτή η μέθοδος περιποίησης, καθώς τη χρησιμοποιούσαν πολλά μοντέλα στην καθημερινή τους ρουτίνα ομορφιάς. Εγώ να πω την αλήθεια πρόσφατα την ανακάλυψα και έμαθα για όλα αυτά τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει αισθητικά, αλλά και στην υγεία μας.


Εσείς το έχετε δοκιμάσει;

SHOP




Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes