DIY Body Butter



Γεια σας! Ένα πολύ καλοκαιρινό beauty DIY σας έχω ετοιμάσει σήμερα και είμαι πολύ πολύ χαρούμενη γι' αυτό! Το χαρακτηρίζω καλοκαιρινό, γιατί αν μη τι άλλο το καλοκαίρι χρειάζεται περισσότερη περιποίηση και ενυδάτωση το σώμα μας, βέβαια μια χαρά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και τον χειμώνα. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε το δικό μας body butter, για το οποίο χρειάζονται λίγα “βασικά” υλικά που αν γενικά έχεις στην κατοχή σου, μπορείς να φτιάξεις ένα σωρό ακόμα πράγματα για το πρόσωπο και το σώμα!

Θα μου πεις τώρα, γιατί να μπω στη διαδικασία να φτιάξω κάτι που μπορώ να το αγοράσω. Σκέψου όμως πόσα χρήματα θα γλιτώσεις και πόσο πιο αγνά υλικά θα χρησιμοποιήσεις ώστε να ξέρεις ανά πάσα στιγμή τι βάζεις στο σώμα σου. Γιατί ακόμα και τα φυτικά προϊόντα που μπορείς να βρεις στο εμπόριο, όλο και κάποια χημική ουσία θα έχουν που μπορείς να αποφύγεις, φτιάχνοντας το δικό σου βούτυρο σώματος.

Θα χρειαστείτε:
1/2 φλυτζ. βούτυρο καριτέ
1/4 φλυτζ. έλαιο καρύδας
1/4 φλυτζ. έλαιο τζοτζόμπα
1/4 φλυτζ. κερί μέλισσας
5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

Προσθέτουμε το βούτυρο καριτέ, το λάδι καρύδας και το κερί μέλισσας σε μπεν μαρί και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτουμε το λάδι τζοτζόμπα και τη λεβάντα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Πριν σφίξει τελείως το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει! Το τοποθετούμε σε ένα βαζάκι και είναι έτοιμο για χρήση!



Λίγα μυστικά ακόμα...
Το κερί δίνει μια πιο συμπαγή σύσταση. Αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αιθέριο έλαιο λεβάντας με κάποιο της επιλογής σας ώστε να έχει το άρωμα που επιθυμείτε.
Τους θερινούς μήνες καλύτερα να φυλάσσεται στο ψυγείο.
Η ποσότητα που βγαίνει απ' τα υλικά είναι περίπου 200ml.

Όπως είδατε η διαδικασία είναι πολύ απλή για να φτιάξεις το δικό σου body butter. Χρειάζονται μόνο λίγα υλικά και λίγος χρόνος για ένα προϊόν τόσο ενυδατικό και αγνό που θα μετανιώσεις που τόσο καιρό δεν το είχες φτιάξει νωρίτερα. Σίγουρα γλιτώνεις και αρκετά χρήματα αν σκεφτείς πως ακόμα κι αν προμηθευτείς απ' την αρχή όλα τα υλικά θα σε φτάσουν να φτιάξεις το ίδιο βούτυρο σώματος παραπάνω από μια φορές.

Τι να σας πω, το έχω λατρέψει! Δοκιμάστε το!



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes