Αυτό το πρότυπο θες να ΄σαι;



Αυτό το πρότυπο θες να 'σαι; Αυτό το παράδειγμα θέλεις να δίνεις; Αν είχες παιδιά, η κόρη σου ή ο γιος σου, πιστεύεις θα ήταν περήφανοι για σένα; Tα παιδιά σου θα ήθελες να σου μοιάσουν;

Ο παραλογισμός της ημέρας;! Eρωτήματα που μου περνάνε απ' το μυαλό, παρακολουθώντας τις εξελίξεις της κοινωνίας μας να το πω(;!), των προτύπων που έχουν πρόσβαση τα παιδιά και παίρνουν ως παράδειγμα να το πω(;!). Tο θέμα είναι ότι με το ίντερνετ, την τηλεόραση και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλονται κάποια παραδείγματα προς μίμηση αποφυγή, που τα παιδιά με την κρίση που έχουν σ' αυτήν την ηλικία τα θεωρούν σωστά! Και καθόλου έτσι δεν πρέπει να 'ναι!

Θα μου πεις εσύ γιατί μιλάς(;!) δεν έχεις παιδιά, είσαι μικρή ακόμα κλπ.
Αλλά αναρωτιέμαι.. Αν ένα πράγμα θα μπορούσε να κάνει ο καθένας που “αυτοπροβάλεται” και επηρεάζει κρίσεις και συνειδήσεις και διαμορφώνει χαρακτήρες και προσωπικότητες και μεγαλώνει γενιές. Ας σκεφτεί καλύτερα αν όντως κάνει καλό η εικόνα που πλασάρει προς τα έξω..

Ναι θα μου πεις ο καθένας έχει δικαίωμα να ζει τη ζωή του όπως θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν! Αλλά αν όλοι εμείς, και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, αυτά που δείχνουμε και προτείνουμε δεν έχουν ένα μέτρο, μια ευσυνειδησία του στυλ “γιατί το πλασάρω αυτό αφού στην καθημερινότητα μου δεν είμαι έτσι, ή γιατί δείχνω τόσο πολύ το άλλο αφού αν είχα την επιλογή θα ήμουν τελείως χύμα και casual”;

Φτάνουν στιγμές που αναρωτιέμαι πραγματικά όσο beauty junkie κι αν δηλώνεις, όσο και αν δε ζεις χωρίς makeup, όσο κι αν σου αρέσει να βάφεσαι... Αν είχες την επιλογή να μη φοράς τίποτα, αν δεν υπήρχαν καλλυντικά, αν δεν υπήρχαν “ατέλειες”, τη φυσική σου ομορφιά, την απλότητα και την βολή σου δε θα επέλεγες; Σε 3 γραμμές κατέστρεψα όλη την beauty βιομηχανία.. Αλλά γιατί τα χρειαζόμαστε αλήθεια όλα αυτά;

Και μετά βλέπεις βίντεο στο YouTube με κοριτσάκια δημοτικού να βάφονται και αναρωτιέσαι και πάλι.. ΠΟΥ ΠΑΜΕ; Αυτή είναι η κοινωνία που θέλουμε να ζούμε; Οι γυναίκες να θεωρούνται όμορφες με ένα κιλό makeup πάνω στα μούτρα τους, να αισθάνονται κόμπλεξ για τον εαυτό τους αμακιγιάριστο, να ξοδεύουν τόνους λεφτά σε καλλυντικά και να προσπαθούν να μεταμορφωθούν σε ζωντανές κούκλες; Δεν είναι καμβάς ζωγραφικής το πρόσωπό σου! Αν τα είχαμε ανάγκη όλα αυτά βαμμένες θα είχαμε γεννηθεί!

Και μιλάω για τα ακραία παραδείγματα που βλέπουμε καθημερινά! Γιατί δεν υπάρχει μέρα που θα ανοίξω το Facebook και δε θα πέσω πάνω σε βιντεάκι με κάποια που βάφεται, όχι απλά και φυσικά, αλλά χρησιμοποιώντας ένα σωρό προϊόντα makeup σβήνοντας τελείως τα χαρακτηριστικά του προσώπου της με αποτέλεσμα να μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο! Που όσο ωραίο και να 'ναι, άλλο τόσο αποκρουστικό είναι αυτό το προσωπείο που πρέπει να φορέσει κάποια για να δείξει όμορφη.

Και είναι δύσκολο ακόμα και για εμάς να μη παρασυρθούμε απ' αυτά που βλέπουμε γιατί καλώς η κακώς αποτυπώνονται στο υποσυνείδητο, με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό να μοιάζεις με αυτά που “κορόιδευες”, γιατί πας και κάνεις τα ίδια και χειρότερα. Είναι δύσκολο να μη σε πάρει και σένα η μπάλα.. Οπότε φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο είναι ένα παιδί να ξεχωρίσει πως αυτό που βλέπει δεν είναι σωστό και ότι η “ομορφιά” που προβάλλεται στην εποχή μας δεν είναι αυτή! Αλλά μια μάσκα που φοράει ο καθένας προσπαθώντας να κρύψει τις ανασφάλειες του και να νοιώσει “όμορφος”!

Και τέλος πάντων για να καταλήξω αν ένα πράγμα μπορείς να κάνεις προώθησε την αγάπη για τον εαυτό σου! Να καταλάβει κάθε κορίτσι εκεί έξω ότι το να είναι ο εαυτός της φτάνει! Να μη ψάχνει στα makeup την αποδοχή και να μη τρέχει πίσω από κανένα για να βρει την εκτίμηση για τον εαυτό της!


Αυτά για σήμερα! Σας εύχομαι μια λιγότερο απροβλημάτιστη μέρα απ' τη δική μου! Γεια σας!



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!
SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes