Τηγανιά vegan

4/20/2017



Στη σημερινή συνταγή θα σας πω πως να φτιάξετε την κλασσική τηγανιά, με κεμπάπ σόγιας. Το κεμπάπ γενικά σόγιας το μαγειρεύω κοκκινιστό ή εναλλακτικά σαν γύρο όπως σας είπα σε προηγούμενη συνταγή εδώ. Επειδή όμως βαριέμαι την μονοτονία σκέφτηκα μια μέρα πως να 'ναι άραγε αν το κάνω άσπρο σαν τηγανιά; Η δοκιμή με έπεισε! Το αποτέλεσμα ήταν πολύ γευστικό και αρωματικό και δε θύμιζε σε τίποτα σόγια. Οπότε αφού ήμουν παραπάνω από ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, θέλησα να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή..

Θα χρειαστείτε:

1 ποτήρι κεμπάπ σόγιας
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κέρατο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κέρατο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
κουρκουμά
ρίγανη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε καρέ και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Σπάμε το σκόρδο και το προσθέτουμε κι αυτό στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε τη σόγια αφού την έχουμε στύψει καλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς, με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε αλάτι και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας ανάλογα με τα γούστα μας. Σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί η τηγανιά μας είναι έτοιμη!


Καλή επιτυχία!





Follow me

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts