Τηγανιά vegan

Vegan τηγανιά με κεμπάπ σόγιας


Στη σημερινή συνταγή θα σας πω πως να φτιάξετε την κλασσική τηγανιά, με κεμπάπ σόγιας. Το κεμπάπ γενικά σόγιας το μαγειρεύω κοκκινιστό ή εναλλακτικά σαν γύρο όπως σας είπα σε προηγούμενη συνταγή εδώ. Επειδή όμως βαριέμαι την μονοτονία σκέφτηκα μια μέρα πως να 'ναι άραγε αν το κάνω άσπρο σαν τηγανιά; Η δοκιμή με έπεισε! Το αποτέλεσμα ήταν πολύ γευστικό και αρωματικό και δε θύμιζε σε τίποτα σόγια. Οπότε αφού ήμουν παραπάνω από ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, θέλησα να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή..

Υλικά:
1 ποτήρι κεμπάπ σόγιας
1 πράσινη πιπεριά 
1 κόκκινη πιπεριά 
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κουταλιά σόγια σως (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
κουρκουμά
ρίγανη


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε καρέ. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά προσθέτουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τη σόγια. Αυτό που θέλουμε είναι να αφυδατώσουμε τη σόγια και να τη βοηθήσουμε να πάρει χρώμα πριν τη μαγειρέψουμε. Με αυτή τη διαδικασία θα δώσουμε στη σόγια μια υφή κρέατος. Σοτάρουμε τη σόγια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αφού πάρει το επιθυμητό χρώμα και χάσει την υγρασία της τη βγάζουμε απ' το τηγάνι. 

Έπειτα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι τα λαχανικά μας. Σπάμε το σκόρδο και το προσθέτουμε κι αυτό στο τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόγια που είχαμε αφήσει στην άκρη, ρίχνουμε αλάτι και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας ανάλογα με τα γούστα μας. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς, με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί η τηγανιά μας είναι έτοιμη!

Καλή επιτυχία!



SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes