Τόσο ίδιοι μα τόσο διαφορετικοί

3/20/2017Στη βάση μας, στον πυρήνα της ύπαρξης μας είμαστε όλοι ίδιοι! Όλοι αναζητάμε την αποδοχή, την αγάπη, την ευτυχία. Θέλουμε να περνάμε καλά και να ζούμε μια ευτυχισμένη ζωή με τις επιλογές μας... Πράγμα που καθίσταται αδύνατο ακριβώς για τον ίδιο λόγο! Επειδή ακριβώς θέλουμε αυτά που θέλουμε, προσπαθούμε παραπάνω απ' αυτό που θα πρεπε. Προσπαθούμε να γίνουμε ένα με το σύνολο! Και γινόμενοι ένα με τη μάζα καταλήγουμε να πετάμε από πάνω μας τη μοναδικότητα μας. Αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς! Και αυτό είναι το λάθος μας!

Αφού στην ουσία όλοι θέλουμε τα ίδια πράγματα, ας αποδεχτούμε πρώτα τον εαυτό μας γι' αυτό που είναι κι ας σταματήσουμε κατά συνέπεια να κρίνουμε τους άλλους! Αν θέλουμε εμείς να μας αποδεχτούν γι' αυτό που είμαστε με ποια λογική να κρίνουμε τον άλλον και να μην τον δεχόμαστε γι' αυτό που είναι; Εντάξει, λογικό είναι δε μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους αλλά έστω αποδέξου αυτό, τη διαφορετικότητα! Αυτή είναι κι η ομορφιά σ' αυτή τη ζωή και η μαγεία! Όλοι είμαστε ίδιοι μα τόσο διαφορετικοί.

Μη κρίνεις για να μη κριθείς λένε.. Αλλά να μου πεις και είναι σωστό να μην έχεις κρίση; Μάθε να ξεχωρίζεις! Το να έχεις γνώμη για κάτι δε πάει να πει πως έχεις και δίκιο, είναι απλά η δική σου κρίση. Αν ρωτήσεις 100 ανθρώπους θα πάρεις 100 διαφορετικές απόψεις για το ίδιο θέμα! Επειδή η κάθε άποψη εξυπηρετεί τον ίδιο άνθρωπο που την έδωσε. Μάθε να βλέπεις πέρα απ' αυτό και να είσαι ανοιχτόμυαλος, να δέχεσαι όλες τις οπτικές γωνίες γύρω από ένα θέμα. Αυτή είναι η πιο σωστή αντιμετώπιση και αυτή είναι η πιο σωστή κρίση.


Τα πράγματα είναι πολύπλευρα όπως είμαστε κι εμείς! Ο καθένας από εμάς έχει μια πολύπλευρη προσωπικότητα που την ξεδιπλώνει ανάλογα με το ερέθισμα που παίρνει.. Αποδέξου λοιπόν το διαφορετικό γιατί απλά υπάρχει! Τίποτα δεν είναι τυχαίο και αυτή είναι η ομορφιά του, να επηρεάζει ο ένας τον άλλον θετικά μέσα απ' αυτό που είναι στην πραγματικότητα, κι όχι μέσα απ' αυτό που πάει να γίνει για να ταιριάξει. Γιατί να θες να ταιριάξεις; Απλά ξεχώρισε!

Follow me

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Blog Archive