Πως να τον/την κατακτήσεις

1/16/2017Δε ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να δίνω συμβουλές αν και οι φίλοι μου πάντα εμπιστεύονταν τη γνώμη μου και μου ζητούσαν να τους βοηθήσω σε θέματα συναισθηματικής φύσης.. Αλλά θα μιλήσω εκ πείρας και θα μοιραστώ μαζί σας την προσωπική μου άποψη επί του θέματος! Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς αν όχι όλους και μας απασχολεί όταν βρίσκουμε το αντικείμενο του πόθου μας και δε βρίσκουμε την ανταπόκριση που περιμέναμε, ή δε ξέρουμε να αναγνωρίσουμε πίσω απ' τα σήματα που μας δίνει τι ισχύει από μεριά του και αν υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον.

Έτσι όταν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε αυτόν που μας αρέσει, συνήθως καταφεύγουμε σε τρόπους και “κόλπα” που πιστεύουμε ότι θα μας κάνουν να τον κατακτήσουμε. Επειδή θέλουμε να κάνουμε καλή εντύπωση ωραιοποιούμε τα πράγματα ή μερικές φορές παρουσιάζουμε μια εικόνα που απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα! Μπαίνουμε σε τόσο κόπο ώστε λίγο καιρό μετά να καταλήξουμε πληγωμένοι, γιατί ήρθε άλλο ένα τέλος μια εφήμερης σχέσης. Αλλά πως να έχει και αίσιο τέλος μια τέτοια σχέση όταν τα θεμέλια της χτίστηκαν πάνω σε μικρά ψεματάκια, προσπαθώντας να παραστήσουμε κάτι άλλο απ' αυτό το οποίο είμαστε στην πραγματικότητα;

Για να μη φλυαρώ άλλο προσπαθώντας να κρατήσω αυτό το ποστ όσο πιο σύντομο γίνεται αυτό που έχω να σου πω είναι να είσαι ο εαυτός σου! Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να κατακτήσεις κάποιον και αυτό είναι το μοναδικό μυστικό! Τόσο απλά και ξεκάθαρα! Γιατί τι να κάνεις κάποιον που σε θέλει για κάτι άλλο απ' αυτό που είσαι; Δεν σου αξίζει κάποιος που δε σε θέλει για αυτό που είσαι και δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να κερδίσεις κάποιον που δεν βλέπει τη μοναδικότητα σου! Αν είσαι ο εαυτός σου και παρόλα αυτά δεν του αρέσεις, τότε προφανώς και δεν κάνει για σένα και δεν υπάρχει λόγος να είσαστε μαζί, γιατί θα ήσασταν δυστυχισμένοι.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε, προσπαθούμε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας για να είμαστε αρεστοί και τη σχέση μας καταπιέζοντας τον άνθρωπο κάθε φορά με τον οποίο είμαστε, προσπαθώντας να τον φέρουμε στα μέτρα μας. Δεν καταλαβαίνουμε πως στον καθένα αξίζει να αγαπηθεί για αυτό που είναι, για όλα τα προτερήματα και τα ελαττώματα του. Αν ο άνθρωπος που θες ή έχεις δίπλα σου δε σε βλέπει ως κάτι μοναδικό και δε σε δέχεται για αυτό που είσαι, τότε μάλλον πρέπει να προχωρήσεις παρακάτω!

Δεχόμαστε την αγάπη την οποία πιστεύουμε ότι αξίζουμε. Γι' αυτό μάθετε να αγαπάτε πρώτα τον εαυτό σας και μόνο τότε θα βρείτε και θα κατακτήσετε τον άνθρωπο που θέλετε και σας αξίζει! 

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Blog Archive