Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές



Πάνε οι γιορτές φάγαμε, ήπιαμε και διασκεδάσαμε και ήρθε η ώρα να ξαναμπούμε σε πρόγραμμα σιγά σιγά! Να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς εμείς όπως και ο οργανισμός μας! Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι η αποτοξίνωση! Ας δούμε όμως πρώτα τι εννοούμε με τον όρο αποτοξίνωση.

Με την έννοια αποτοξίνωση μην πάει το μυαλό σας σε καμία ακραία δίαιτα όπου πρέπει να τρέφεσαι μόνο με χυμούς και υγρά αλλά σε μια πιο ήπια αντιμετώπιση. Σίγουρα δεν είμαι ειδικός οπότε δε θα έκανα ούτε και θα συνιστούσα κάτι τέτοιο! Αγάπησε τον εαυτό σου έχει γίνει λίγο το μότο που προβάλλω και θα συνεχίσω να προβάλλω μέσω του blog μου, έτσι σ' αυτή τη βάση θα δώσω tips απ' τις πληροφορίες που έχω διαβάσει κατά καιρούς, για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας επαναφέροντας τον στα φυσιολογικά του επίπεδα, αποφεύγοντας ακραίες λύσεις και μέτρα!

  • Το πιο βασικό πιες άφθονο νερό! Το νερό είναι ο καλύτερος διαλύτης. Πιες τουλάχιστον 6-8 ποτήρια την ημέρα ενυδατώνοντας τον οργανισμό σου που τόσες μέρες είχε συνηθίσει σε αλκοόλ και αναψυκτικά!
  • Κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά και αντικατέστησε τον καφέ με φρέσκο χυμό ή τσάι.
  • Προτίμησε γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν το πεπτικό σύστημα να επανέλθει, γι' αυτό ξεκίνα τη μέρα σου με ένα πρωινό από βρώμη και φρούτα. (Δες πως να τη φτιάξεις εδώ)
  • Απέφυγε τη ζάχαρη και όπου αυτή κρύβεται καθώς και τα τυποποιημένα τρόφιμα.
  • Απέφυγε τα κακά λίπη που βρίσκονται στα ζωικά προϊόντα και αντικατέστησε τα με ψάρι.
  • Ασκήσου για μερικά λεπτά κάθε μέρα κάνοντας τρέξιμο ή χορό ή κάτι που σε ευχαριστεί και θα σε βάλει σε κίνηση.

Αν όλα αυτά δε σου ακούγονται δύσκολα και τα τηρήσεις, είναι μια καλή ευκαιρία να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, κάνοντας κάθε μέρα πιο υγιεινές επιλογές για την διατροφή σου και τον εαυτό σου! Είμαστε ότι τρώμε λένε γι' αυτό φάε σωστά για να νιώθεις και να φαίνεσαι καλύτερα! 







Follow me


SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes